• Imprimeix

Trajectòria històrica de Municat

El precursor del Municat va ser el Sistema d’informació d’administració local (SIAL), que va néixer a finals del 1996 amb la intenció de donar suport al personal tècnic dels ens locals, facilitar-los un conjunt de models administratius i, alhora, fer difusió de les dades del món local que gestionava la Direcció General d’Administració Local.

La presentació oficial del SIAL es va fer en el marc de Municipàlia 1997, la fira d’equipaments municipals que se celebra a Lleida biennalment.

 

SIAL               presentació SIAL

 

L’any 1999 el SIAL es va remodelar i s’hi van afegir continguts nous: es van crear cerques per mapes, es van oferir els plànols de carrers de 350 municipis, es va crear una base de dades completa de doctrina i jurisprudència, s’hi van incloure els números de la revista Món Comarcal en PDF, etc. 

 

SIAL 2

L’any 2003 el SIAL es va substituir pel Municat, en el context de l’increment d’ús d’Internet en la tramitació administrativa. Amb l’aparició d’aquest nou web, es van millorar i ampliar els continguts d’interès sobre el món local.

 

Municat2003

L’any 2010 se’n va fer l’adaptació al Programa d’identificació visual (PIV) de la Generalitat de Catalunya i es va afrontar el canvi tecnològic que va possibilitar una millor gestió dels continguts i la publicació d’informacions de manera àgil i immediata. El Municat està basat en gestor de continguts de programari lliure adaptat a Oracle i implementat sobre Linux. Sobre el gestor de continguts estàndard, s’han fet diversos desenvolupaments per a l’adaptació al PIV i la integració amb altres sistemes tant departamentals (Registre d’ens locals, Fons cooperació local, Personal d'habilitació estatal, etc. com externs (cartografia de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Meteocat, Google Maps, Twitter, etc.).

 

Municat2010

Data d'actualització:  10.08.2016