• Imprimeix

Recursos pedagògics

Institut Cartogràfic de Catalunya
Descàrrega de sèries publicades (ortofotoimatge, mapa topogràfic...) i la consulta interactiva de diferents aplicacions.

Guia de carrers de Catalunya - PTOP
Localitzador de tots els carrers de Catalunya sobre un plànol o sobre una fotografia aèria. La cerca es fa per comarques, municipis i nom i número de carrer.

VISSIR - Institut Cartogràfic de Catalunya
Visor de mapes topogràfics (1:5000, 1:10000, 1:50000, 1:250000), d'ortofotoimatge (1:5000, 1:25000), de satèl·lit (1:250000) i geològics (1:50000, 1:250000) de Catalunya. Permet la cerca per topònim i la descàrrega d'arxius en diferents formats.

Hipermapa - Atles electrònic de Catalunya PTOP
Aplicació cartogràfica dinàmica que permet la consulta d'informació per capes dels principals serveis, la dinàmica socioeconòmica i la planificació territorial.

Visor de Mapes - delta.icc.cat

Ortoxpress - Institut Cartogràfic de Catalunya
Consulta d’ortofotos ràpides de Catalunya abans de la seva publicació definitiva. Amb ortoXpres, un cop capturada la informació mitjançant vols fotogramètrics, en menys de dos mesos es processa i s'afegeix als servidors de l'ICC, que generaran les ortofotos a mida que navegueu pel visualitzador.

Cartografia ambiental. Departament de Medi ambient
Servidor interactiu de mapes ambientals (SIMA). Cartografia en format MiraMon (SIG)

DIGMAP. Pàgina web (en anglès) amb cartografia històrica de tot el món, des de l’any 1400 al 2000.  

Editor de comarques - edu365.cat - Departament d'Educació
Aplicació cartogràfica per a la confecció de mapes temàtics a partir de mapes físics comarcals. Permet la creació de mapes supracomarcals o d'una sola comarca. Es pot incorporar i editar tot tipus d'informació: text, icones, rosa dels vents... El resultat es pot imprimir i capturar.

Xarxa hidrogràfrica catalana - edu365.cat - Dep. d'Educació

Meteo Comarques - edu365.cat - Departament d'Educació
Fes de meteoròleg o meteoròloga.

Cartoteca digital - Institut Cartogràfic de Catalunya

Diputació de Barcelona - Visor de mapes que permet consultar la informació geogràfica de la província de Barcelona. Inclou diverses modalitats de visualització (mapa únic, dual sincronitzat, dual individual i street view) i eines de mesura i localització.

Enric Alonso
Jocs interactius per aprendre geografia de Catalunya (comarques, capitals, relleu, rius...). 

Data d'actualització:  02.11.2016