• Imprimeix

La Generalitat, present de manera activa en la fira Municipalia 2017

Governació ha elaborat, en coordinació amb la resta dels departaments de la Generalitat, un programa d’activitats per informar de tots els productes i serveis que poden ser útils en la gestió del món local

24/10/2017 18:10
Municipalia 2017

La Generalitat de Catalunya està present de manera activa en la nova edició de la fira Municipalia 2017 que se celebra a la Fira de Lleida fins al 26 d’octubre. En el marc de la fira, s’han programat 26 jornades on s’exposaran diferents eines i serveis que el Govern posa a disposició dels ens locals en àmbits com la protecció civil; l’habitatge; els recursos dels fons europeus; la mobilitat; la gestió municipal; la Finestreta Única o en l’àmbit de l’estalvi energètic i la sostenibilitat.

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha elaborat, en coordinació amb la resta dels departaments de la Generalitat, un programa d’activitats per informar de tots els productes i serveis que poden ser útils en la gestió del món local. Així, es recordaran les vies de participació que ofereixen els fons europeus  i que els ens locals poden aprofitar per valoritzar el territori, per impulsar el patrimoni i reforçar la protecció de l’entorn natural, així com l’eficiència ambiental. Dins l’àmbit d’Habitatge, s’explicarà la implicació dels ajuntaments en la inspecció tècnica d’edificis (ITE). Pel que fa a l’àmbit d’Afers religiosos, s’ha programat una sessió sobre la cooperació entre els municipis i els ens i autoritats religioses.

El Departament de Territori i Sostenibilitat presentarà als ens locals la necessitat d’integrar l’urbanisme, la mobilitat, la salut i el medi ambient en la planificació municipal. També oferirà xerrades sobre bones pràctiques en la reforma de les instal·lacions d’enllumenat exterior; els principals reptes en la millora de la qualitat de l’aire urbà; el cotxe elèctric i l’eficiència energètica. A més, hi haurà sessions especialitzades organitzades per explicar els diferents serveis oferts pel l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Servei Meteorològic de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i CIMALSA.

Per la seva banda, el Departament d’Interior explicarà les novetats en la planificació de la Protecció Civil i Seguretat Viària, i el servei My112, així com les novetats en la localització de les trucades d’emergència. També tractarà aspectes clau i de col·laboració administrativa en la gestió de la violència masclista i domèstica.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha programat sessions sobre el model de Finestreta única empresarial implementat a Catalunya i sobre les eines i recursos del portal Canal Empresa. Finalment, el Departament de Justícia presentarà els serveis i projectes que ofereix el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

Municipalia, és una fira de referència en solucions per a les administracions pel que fa a àrees d’equipaments, serveis urbans municipals, medi ambient i tractament de residus, entre d’altres. També pretén ser un punt de trobada entre els responsables de les diferents administracions, els tècnics municipals i les empreses per intercanviar experiències i trobar solucions a nous reptes.