• Imprimeix

Sessió formativa de la Xarxa d’Innovació de Dades d’Energia, adreçada a tècnics municipals

La jornada tindrà lloc a Barcelona el dia 20 de febrer. Els ajuntaments catalans que disposin de comptadors amb dades de consum a intervals curts tenen l’oportunitat d’utilitzar aquest sistema de manera gratuïta.

05/02/2018 14:02
Logo Xarxa EDI-Net

La Unitat d’Avaluació i Seguiment de Programes Europeus de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana ha programat una sessió formativa de la Xarxa d’Innovació de Dades d’Energia (EDI-Net). La jornada, que tindrà lloc a Barcelona el dia 20 de febrer, s’adreça a tècnics municipals.

Amb un enfocament eminentment pràctic, durant la sessió es presentarà el sistema, les principals característiques tècniques, així com les possibilitats de gestió que ofereix als ajuntaments. Els interessats a participar-hi poden confirmar l’assistència per correu electrònic (mcalvoc@gencat.cat) o per telèfon (93 228 72 54).

Finançada per la Comissió Europea, mitjançant el programa Horitzó 2020, EDI-Net té per objectiu identificar les accions d’estalvi i evitar malbarataments en edificis públics. En aquest sentit, pot ajudar a reduir el consum energètic entre un 5 i un 15%. Per aconseguir-ho, analitza i comunica les dades de comptadors intel·ligents d’electricitat, aigua i gas.

Els ajuntaments catalans que disposin de comptadors amb dades de consum a intervals curts (cada hora, mitja hora o quart d’hora) tenen l’oportunitat d’utilitzar aquest sistema de manera gratuïta. La incorporació a la Xarxa EDI-Net els permetrà accedir a serveis com el fòrum en línia, el tauler d’instruments o el servei d’assistència, entre d’altres. Així mateix, EDI-Net compartirà amb els ens locals adherits els coneixements, les experiències i les bones pràctiques per donar-los suport durant la implementació dels plans d’acció d’energia sostenible i clima.