• Imprimeix

Un total de 22 projectes transfronterers amb participació d’ens locals catalans passen a la segona fase de la segona convocatòria del Programa europeu de cooperació POCTEFA

Aquest programa es finança a través del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER)

13/04/2017 10:04

Un total de 22 projectes amb participació d’ens locals catalans han estat seleccionats per passar a la segona fase de la segona convocatòria d’ajuts del Programa de cooperació territorial transfronterer de totes dues bandes dels Pirineus INTERREG V-A-POCTEFA corresponent al període 2014-2020. Els ens locals catalans podrien arribar a rebre 7,1 milions d’euros, que representa més del doble de la primera convocatòria, per desenvolupar la part que els correspon del projecte coparticipat amb altres socis transfronterers.

Els promotors dels projectes seleccionats per a la segona fase han de presentar la documentació de la candidatura mitjançant el formulari que es publicarà al web oficial del Programa. El termini per fer-ho és des del 20 d’abril fins a les 14 hores del 31 de maig de 2017.

El proper 26 d’abril tindrà lloc a Pau (França) una jornada informativa adreçada als promotors seleccionats per orientar-los sobre la manera com s’ha de presentar el formulari de candidatura i la documentació corresponent. El termini màxim per a la resolució del Comitè de Programació és de sis mesos, un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures de la segona fase.

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge dona assistència als ens locals a l’hora de desenvolupar el projecte i els representa en les comissions tècniques i en el comitè de programació. Així, el secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi, han participat en el Comitè de Programació de l’INTERREG V-A-POCTEFA, reunit a Jaca (Osca), en què s’han seleccionat 106 projectes transfronterers, dels 167 presentats a aquesta segona convocatòria; dels quals 29 corresponen a projectes amb participació d’ens locals de Catalunya.

El POCTEFA és un programa europeu de cooperació transfronterera creat per fomentar el desenvolupament sostenible, així com per reforçar la integració econòmica i social del territori que limita amb França i Andorra, a través del finançament de projectes dissenyats i gestionats per organismes públics i privats d’ambdues bandes dels Pirineus. El Programa es finança a través del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER).

 

Els promotors dels projectes han de presentar la documentació de la candidatura del 20 d’abril al 31 de maig de 2017